Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws

FME: Vrouwen4Tech event

21/8/2024
Naar een gelijkwaardige positie van vrouwen op de arbeidsmarkt

FME organiseert op dinsdag 1 oktober van 15:15 - 19:30 uur het Vrouwen4Tech evenement in de Tinfabriek in Naarden. Dit event is vooral interessant voor Directeuren, Teamleiders, HR-managers, DEI-managers en iedereen die het thema een warm hart toedraagt van FME-lidbedrijven en FME-branches. Ook Fedet-leden kunnen dit event kosteloos bijwonen. Ben jij er ook bij?

Naar een gelijkwaardige positie van vrouwen op de arbeidsmarkt

We willen en moeten onze sector nog inclusiever, gelijkwaardiger en diverser maken. Wetenschappelijk is immers aangetoond dat teams met een juiste genderverhouding beter presteren en tot betere besluitvorming komen. Tijdens dit event willen we elkaar versterken en goede voorbeelden van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie delen. Ook komen de belemmeringen die vrouwen op dit moment in de sector ondervinden aan de orde.

Gelijke kansen en behandeling op de arbeidsmarkt, evenredige vertegenwoordiging op alle niveaus en een inclusieve bedrijfscultuur voor vrouwen is een van de doelen van SER Diversiteit in Bedrijf. Maar ook van FME, die de SER Charter in april 2023 heeft ondertekend.

Programma

Deze middag gaan we in op de vraag: wat zijn de uitdagingen, kansen en voordelen voor meer gendergelijkheid binnen bedrijven in de Nederlandse technologische industrie? Na afloop is er uitgebreid de mogelijkheid om hierover door te praten tijdens een walking netwerkdiner.

Moderator: voorzitter SER Topvrouwen, Marguerite Soeteman-Reijnen

15:15 uur | Registratie en ontvangst

16:00 uur | Welkom en start programma

  • Keynotes van Shefali Razdan Duggal, Amerikaanse Ambassadeur in Nederland, Liesje Schreinemacher, oud-minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Marguerite Soeteman-Reijnen, voorzitter van SER Topvrouwen.
  • Ook gaan wij samen met toonaangevende vrouwelijke en mannelijke bestuurders vanuit de achterban van FME en FME-branches het gesprek aan over het belang, de voordelen en het streven naar een gelijkwaardige positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Lidbedrijven Thales Nederland en Kiremko nemen onder andere deel aan het panelgesprek
  • Ten slotte geeft Helen Kardan, FME Boegbeeld diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie haar rol over aan haar opvolger.

18.00 uur | Walking netwerkdiner

19:30 uur | Einde

Aanmelden

Deze bijeenkomst is voor FME-lidbedrijven en FME-branches. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. Plaatsing op volgorde van aanmelding. Er wordt een wachtlijst opgesteld als de bijeenkomst vol is.

Meld je hier aan voor de bijeenkomst

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief