Laatste berichten over
Circulariteit
Wij bundelen de belangen en inzichten van onze leden, die actief zijn in de industrie, gebouwde omgeving en energie-infrastructuur en zijn daarmee gesprekspartner voor politiek en beleidsmakers.
In de elektrotechnische sector wordt dagelijks materiaal gebruikt wat lang meegaat. Toch is van veel eindproducten nog niet bekend welke materialen er in verwerkt zitten. Daardoor is ook onbekend welke materialen eventueel opnieuw gebruikt kunnen worden wanneer een eindproduct, zoals bijvoorbeeld een stopcontact, over 50 jaar uit een renovatieproject beschikbaar wordt gesteld.
In het Europese actieplan voor een circulaire economie legt de Europese Commissie specifieke normen op voor producten op de Europese markt. Deze producten moeten ontworpen zijn voor een langere levensduur, eenvoudig te repareren en recyclen. Ook moeten ze zoveel mogelijk gerecycled materiaal bevatten en moeten producten welke slechts eenmalig gebruikt kunnen worden maximaal worden beperkt.
Verduurzaming en circulariteit gaan volgens ons hand in hand. Wij werken aan een gedragen visie op circulariteit van lang-cyclische producten voor de gehele elektrotechnische sector. Dit doen wij door een bijdrage te leveren aan de discussie over circulariteit en de maatschappelijke rol vanuit elektrotechniek. Ook zijn wij initiatiefnemer van het Brancheplan Verpakkingen, wat gericht is op het verminderen, verduurzamen en hoogwaardig hergebruiken van verpakkingen in de installatiebranche.
Door circulariteit te benoemen als één van onze focusgebieden, creëren wij een breder draagvlak binnen Fedet. De door ons ontwikkelde visie helpt onze leden om zich te profileren en een bijdrage te leveren aan circulariteit en de daarbij behorende maatschappelijke rol.
Wij bundelen de belangen en inzichten van onze leden, die actief zijn in de industrie, gebouwde omgeving en energie-infrastructuur en zijn daarmee gesprekspartner voor politiek en beleidsmakers.