Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Nieuws
NLA
Lobby

Persbericht ; Op naar een nationale doelstelling voor LED

26/9/2023
Vandaag overhandigde een delegatie van Fedet ; NLA de petitie Met LED kan het aan een delegatie van de Tweede Kamercommissie van Binnenlandse Zaken.

Vandaag -26 september- overhandigde een delegatie van Fedet ; NLA de petitie Met LED kan het aan een delegatie van de Tweede Kamercommissie van Binnenlandse Zaken. Peter de Groot (VVD), Derk Boswijk (CDA), Joris Thijssen (PvdA/ Groen Links) en voorzitter van de vaste Kamercommissie BZK Kiki Hagen (D66) namen de petitie in ontvangst.De petitie omvat een aantal praktijkvoorbeelden van energiebesparende verduurzamingsprojecten bij vooraanstaande bedrijven zoals o.a. bij BOL.com, KNMI, Schiphol, EDGE Amsterdam West, Nedcargo, alsmede een peiling onder werkende Nederlanders en de gewenste actieve rol van de overheid als het gaat om verduurzaming.We staan in Nederland voor een flinke opgave voor energiebesparing en daarin kan LED een belangrijke rol in spelen. Zeker als de overheid voor haarzelf een doelstelling oplegt om voor 2030 volledig te zijn overgestapt op LED-verlichting. Met het aanbieden van de petitie daagt Fedet ; NLA de overheid uit om -als grootste gebouweigenaar van Nederland- het goede voorbeeld te geven als het gaat om de verduurzaming van verlichting en rekent hiervoor op steun van de politiek.Fedet ; NLA levert een bijdrage aan de energietransitie door de boodschap Met LED kan het breed te verkondigen. Op die manier heeft én neemt het branche-brede initiatief de verantwoordelijkheid om impact te maken. Energie besparen met behulp van LED-verlichting is een relatief eenvoudige oplossing die een aanzienlijke bijdrage levert aan de klimaatambities van (politiek) Nederland.Over Fedet ; NLADe Nederlandse Licht Associatie (NLA) is een sectie onder Fedet en initiatiefnemer van de campagne Met LED kan het. Fedet is dé belangenbehartiger van en voor ondernemers in de elektro- en installatietechnische sector en haar leden leveren de technologie voor de energietransitie. Fedet bundelt de belangen en inzichten van haar leden, actief in de Industrie, Bouw en Infra & Energie en is daarmee gesprekspartner voor de politiek en beleidsmakers.Dankzij de betrokkenheid en inbreng van haar leden kan Fedet beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

meer afbeeldingen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Word ook lid van

Inmiddels vertegenwoordigt Fedet ruim 160 bedrijven in de elektrotechnische sector.
word lid!
Dankzij de betrokkenheid en inbreng van onze leden kunnen wij de beleidsmakers inzicht bieden in de praktijk, krachtig en eenduidig kennis delen en bruikbare, feitelijke informatie en boodschappen overbrengen aan beleidsmakers, onderwijs en overige stakeholders.

De leden binnen de secties en werkgroepen van Fedet bepalen in hoge mate het beleid van Fedet.
BEKIJK ALLE LEDEN

Nieuwsbrief